Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reason
Beweegt u écht wel genoeg?
Geschreven op 31 Oct 2018
 
Paramedische zorg bij chronische ziektes komt steeds meer in het gedrang!
Geschreven op 31 Oct 2018
 
Fysiotherapie bij gescheurde meniscus geeft vaak hetzelfde resultaat als een knieoperatie
Fysiotherapie is bij een gescheurde meniscus vaak net zo effectief als een operatie, concludeert het Amsterdamse ziekenhuis OLVG na het uitvoeren van een onderzoek onder 300 patiënten. Het OLVG heeft samen met een achttal andere ziekenhuizen onderzoek gedaan naar de effecten van knieoperaties. Er worden per jaar zo'n 30.000 meniscusoperaties uitgevoerd. De grootste groep patiënten die wordt geopereerd is ouder dan 40 jaar. Tijdens de operatie wordt de scheur in de meniscus, de schokdemper van de knie, weggehaald. Vaak zonder dat duidelijk is of de klachten worden veroorzaakt door de meniscusscheur of door beginnende slijtage. Het onderzoek is gehouden onder 300 patiënten met een meniscusscheur, die zijn onderverdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg een standaard operatie, de andere groep onderging zes weken fysiotherapie. Na twee jaar werd in beide groepen het functioneren van de knie gemeten. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat fysiotherapie vaak net zo effectief is bij het verhelpen van de klachten als een operatie. “Voor orthopeden is opereren dagelijkse kost, maar voor de patiënt is het erg ingrijpend. Wij hebben kritisch gekeken naar ons eigen handelen en naar alternatieve behandelmogelijkheden. Hieruit blijkt dat een operatie lang niet altijd nodig is. Voor de patiënt is dat heel goed nieuws.”, aldus Victor van de Graaf, orthopeed in opleiding en promovendus OLVG. Met het onderzoeksresultaat hoopt het OLVG het landelijke aantal knieoperaties te verminderen. Het ziekenhuis voert zelf al langere tijd minder operaties uit door eigen onderzoek. De volgende stap in het onderzoek is het maken van röntgenfoto's na vijf jaar. Hiermee wil het OLVG onderzoeken of de mensen in de operatie groep sneller slijtage aan de knie vertonen. Bron: Onderzoek OLVG: fysiotherapie net zo effectief als een knieoperatie Wat kunnen wij voor u betekenen? Onze praktijk heeft veel ervaring in het behandelen van diverse knieklachten, waaronder een gescheurde meniscus. Onze knie-experts helpen u graag duurzaam van uw klachten af.
Geschreven op 17 Oct 2018
 
ZITTEN is het nieuwe ROKEN!
Geschreven op 03 Oct 2018
 
Voeding en beweging heeft een grote invloed op reuma
Geschreven op 26 Sep 2018
 
Steeds meer mensen hebben last van scoliose (kromming van de rug)
Geschreven op 19 Sep 2018
 
Onderzoek: Trainen beste remedie tegen vallen bij 65-plussers
  Training
  Vitamine D
Geschreven op 05 Sep 2018
 
Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2019?
  Wat verandert er in het basispakket van de zorgverzekering in 2019?
  COPD en fysiotherapie
  Betalen uit eigen portemonnee
  Vergoeding per 1 januari 2019
  COPD behandeling bij ons in de praktijk
  Meer ruimte voor preventie
  Minder eten en meer bewegen
  Niet iedereen met overgewicht komt in aanmerking
  Meer informatie
Geschreven op 30 Aug 2018
 
Het kiezen & vergelijken van zorgpolissen moet makkelijker!
  Het kiezen & vergelijken van zorgpolissen moet makkelijker!
  Een te groot aanbod
  Het keuzeproces: een waar doolhof
  Is meer transparantie de oplossing?
  Let op: het is altijd verstandig om elk jaar even te kijken of uw huidige verzekering nog wel de beste keuze is voor u. Zorgverzekeraars veranderen vaak voorwaarden in polissen. Ga er dus NOOIT van uit dat u GOED verzekerd bent.
  Het onderzoek
  BRON: https://www.acm.nl/nl/publicaties/zorgpolis-kiezen-meer-transparantie-niet-voldoende
Geschreven op 26 Jul 2018
 
Zo houdt u een positieve mindset tijdens het revalideren!
  Revalideren kan soms best lastig zijn. Zeker omdat een revalidatie veel doorzettingsvermogen vraagt en soms net even anders loopt dan u in gedachten had. Hierbij komen niet alleen fysieke uitdagingen om de hoek kijken, maar worden we ook mentaal uitgedaagd. Positief blijven in ons revalidatietraject kan daardoor ook een grote opgave zijn. De volgende tips zorgen ervoor dat u een positieve mindset kunt vasthouden tijdens uw revalidatietraject.
  Denk positief
  Geloof in uzelf
  Vertrouw op uw lichaam
  Vier ook het kleine succes
Geschreven op 25 Jul 2018
 
Wist u dat een burn-out beroepsziekte nummer één is?
  Heeft u vaak stress? Ligt de werkdruk op uw werk erg hoog? Blijft u altijd maar doorgaan? Pas op dat u geen burn-out krijgt! Werkstress is beroepsziekte nummer één in Nederland. Wist u dat zelfs 14 procent van de werknemers jaarlijks burn-out klachten melden? Ruim 5 procent zit voor een langere periode thuis (gemiddeld 242 dagen). Wat is een burn-out, wat doet het met uw lichaam en wat kunnen wij hierin voor u betekenen? Dat leest u hier!
  Langdurige stress
  Zoek afleiding!
  Ontspanning en inspanning
Geschreven op 09 Jul 2018
 
Waarom het te snel drinken van water niet goed voor u is
  De temperaturen stijgen en het is erg warm buiten! Dit betekent: veel water drinken! Door deze temperaturen bent u geneigd om snel een flesje water leeg te drinken. Hoewel dit erg verleidelijk kan zijn en water natuurlijk goed is voor elk, is het niet verstandig om in een keer heel veel water te drinken. Waarom dit niet goed voor u is, dat leest u hier!
  Hoe kunt u dan het beste drinken?
  Contact opnemen
Geschreven op 02 Jul 2018
 
Een bezoek aan de fysiotherapeut. Hoe ziet dit eruit? - Deel 2
  Een verkeerde beweging, een ongelukje, een sportblessure, een stijve nek door het te lang aannemen van een verkeerde of dezelfde houding… In ons vorige artikel heeft u kunnen lezen hoe de anamnese, het lichamelijk onderzoek en het advies er bij Fysiotherapie Eys uit ziet. Wanneer u nog nooit bij de fysiotherapeut bent geweest, kan deze informatie zeer relevant zijn voor u. In het artikel van deze week leest u meer over onder andere de behandeling zelf en over de evaluatie.
  De behandeling
  De evaluatie
  Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over een behandeling of wilt u een afspraak inplannen bij Fysiotherapie Eys? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen door ons te bellen op 043 4512048, een mail te sturen naar info@fysiotherapie-eys.nl of door het contactformulier op onze website in te vullen!
Geschreven op 18 Jun 2018
 
Een bezoek aan de fysiotherapeut. Hoe ziet dit eruit? - Deel 1
  Een verkeerde beweging, een ongelukje, een sportblessure, een stijve nek door het te lang aannemen van een verkeerde of dezelfde houding… Dit zijn allemaal voorbeelden waardoor u op de behandeltafel van Fysiotherapie Eys terecht kunt komen. Ieder jaar bezoekt gemiddeld 1 op de vijf mensen een fysiotherapeut. U bent dus lang niet de enige! Bent u nog nooit bij Fysiotherapie Eys geweest? Hieronder kunt u meer lezen over de stappen die u doorloopt wanneer u een afspraak maakt bij ons in de praktijk!
  De anamnese
  Lichamelijk onderzoek
  Het advies
  Vervolgens vindt de behandeling door de fysiotherapeut plaats. Zodra de behandelingen hebben plaatsgevonden en uw klachten zijn verminderd of verholpen, vindt de evaluatie plaats. Hoe dit verloopt, leest u in het volgende artikel! Houd hiervoor onze website en social media kanalen dus goed in de gaten!
Geschreven op 06 Jun 2018
 
Sportvoeding en sportdrankjes
  Uiteraard is voeding belangrijk voor iedereen maar wanneer u fanatiek sportbeoefenaar bent, heeft u vaak wat extra energie nodig. Deze energie zit vooral in koolhydraten, vetten en eiwitten. Naast deze voedingsstoffen, is het natuurlijk ook belangrijk om voldoende mineralen, vitaminen en vezels binnen te krijgen en voldoende te drinken. Sportvoeding en sportdrankjes zijn hierbij erg belangrijk!
  Sportvoeding
  Sportdrankjes
  Wanneer naar Fysiotherapie Eys, Fysiotherapie Simpelveld of Fysiotherapie Susteren?
Geschreven op 04 Jun 2018
 
Het hardloopseizoen is weer begonnen!
  Hardlopen is één van de meest populaire sporten van Nederland. Voor velen is de start van het voorjaar ook de start van het hardloopseizoen. Wij zien echter veel mensen die een bezoek brengen aan de fysiotherapeut als gevolg van een hardloopblessure. Wanneer je net bent begonnen met hardlopen geldt de volgende regel: bouw het rustig op!
  Zorg voor de juiste schoenen
  Warming-up
  Spierversterkende oefeningen
  Let op je houding
  Neem voldoende rust
  Wil je meer tips over het voorkomen van hardloopblessures, het aannemen van de juiste houding of heb je een blessure opgelopen en wil je hier snel vanaf? Plan dan een afspraak in! Wij helpen je graag!
Geschreven op 08 May 2018
 
Fit blijven op je werk? TIPS
  Vind je het moeilijk om fit te blijven en jezelf te concentreren op je werk? Logisch dat je na een tijdje in een dip belandt. Is je concentratie na een paar koppen koffie nog steeds ver te zoeken? Wij hebben verschillende tips voor je op een rijtje gezet die ervoor zorgen dat jij op je werk fit en geconcentreerd blijft!
  Drink niet meer dan 2 of 3 bakken koffie per dag
  Zorg ervoor dat je niet 8 uur achter elkaar op een stoel zit
  Neem geen ‘zware lunch
  Ga in de pauze even naar buiten
  Doe even ‘iets anders’
  Neem een gezond tussendoortje
  Heb je hulp nodig om fit te worden of om in beweging te komen? Wil je oefeningen die je makkelijk thuis of op je werk kunt doen? Neem dan contact met ons op!
Geschreven op 03 May 2018
 
Beter worden door een blessure? Dat kan!
  Wanneer je fanatiek sporter bent of juist een erg actieve leefstijl hebt, krijg je eens in de zoveel tijd wel eens met een blessure te maken. Dit is bijna niet te vermijden! Wij begrijpen als geen ander hoe vervelend het voor je kan zijn wanneer je een tijdje niet meer kunt sporten, maar geen nood! Wist je dat je veel kan leren van een opgelopen blessure? Hoe dan? Dat lees je hier!
  Een blessure geeft aan dat je te lang door bent gegaan
  Een blessure zorgt ervoor dat je je lichaam leert kennen
  Blessures laten je zwakke plekken zien
  Een blessure biedt je de kans om je techniek te verbeteren
Geschreven op 25 Apr 2018
 
Ook kinderen steeds vaker naar de fysiotherapeut met rug- en nekklachten!
  De laatste jaren ziet de NIVEL Zorgregistraties een stijging in het aantal kinderen die met rugklachten en nekklachten een bezoek brengen aan de fysiotherapeut of oefentherapeut. Wat hiervan de oorzaak is? Mogelijk kunnen deze klachten optreden door tablets en smartphones.
  De boosdoeners
  Beweging
  De fysiotherapeut
  De eerste afspraak
  Contact opnemen
Geschreven op 10 Apr 2018
 
De sportfysiotherapeut roept ‘kom meer in beweging’!
  Bewegen is een breed begrip. Wat verstaat u onder bewegen? Een stukje lopen? Een uur doorbrengen in de sportschool? Naar uw werk fietsen? De trap oplopen? Voor iedereen betekent ‘bewegen’ iets anders, maar dit betekent niet dat het voor de een minder belangrijk is dan de ander. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!
  De positieve invloed van bewegen op uw lichaam
  Heeft u hulp nodig om in beweging te komen?
  Contact opnemen
Geschreven op 07 Mar 2018
 

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Volgende >>